Half Moon Run @ Botanique Brussels

De heren Devon Portielje (zang, guitar en percussie), Conner Molander (zang, guitar en keyboard), Dylan Phillps (zang, drum en keyboard) en Isaac Symonds (zang en voor de rest zowat alles wat in zijn buurt belandt), sloegen in de Orangerie van de Botanique de nagel op de kop met een de perfectie benaderende, zinderende set.

De maturiteit stroomt ervan af en door het vele toeren zijn ze geëvolueerd van een ietwat verlegen maar technisch zeer onderlegd viertal naar één van de sterkste Indie acts van het afgelopen jaar! De combinatie drum/keyboard oogt nog steeds bizar maar werkt, vooral omdat ze eigenlijk het drumstel in stukken verdeeld hebben onder de bandleden en elkeen zo een beetje drummer is.

Eén negatief puntje blijft mij toch steeds achtervolgen, er ontbreekt een echte basist. Stel je ‘Drug you’ of ‘She wants to know’ maar eens voor met een strakke baslijn… De opvolging van Dark Eyes staat ook al stevig in de startblokken zoals mocht blijken uit hun teaser ‘Turn your love’. Veelbelovende track, maar of ze Dark Eyes zullen kunnen benaderen valt uiteraard nog af te wachten.

Check MotherLoveMusic Music Magazine >